Μια Γερμανίδα εργαζόμενη στον τομέα της αναπτυξιακής βοήθειας, η οποία είχε απαχθεί τον Αύγουστο στο Αφγανιστάν, αφέθηκε ελεύθερη, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η GIZ, η οργάνωση για την οποία δουλεύει, από την έδρα της στη Γερμανία.

«Η Γερμανίδα υπάλληλος της GIZ η οποία είχε απαχθεί πριν από περίπου εννέα εβδομάδες στο Αφγανιστάν είναι ξανά ελεύθερη», ανέφερε η Εταιρεία Διεθνούς Συνεργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση της υγείας της γυναίκας είναι «καλή, δοθεισών των περιστάσεων», διευκρίνισε η οργάνωση, και η γυναίκα δήλωσε «πολύ ανακουφισμένη και ευτυχής» για την απελευθέρωσή της.

Από την Τεχεράνη όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ δήλωσε επίσης ότι είναι «πολύ ανακουφισμένος» για την είδηση της απελευθέρωσης της υπαλλήλου της οργάνωσης.

Επίσης, ευχαρίστησε την κυβέρνηση και τις δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν για τις προσπάθειές τους προκειμένου να απελευθερωθεί η Γερμανίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπάλληλος αυτή της GIZ είχε απαχθεί την 17η Αυγούστου, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Η απαγωγή είχε υπογραμμίσει τους αυξανόμενους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ξένοι που εργάζονται στην αφγανική πρωτεύουσα, η οποία αποτέλεσε θέατρο αιματηρών επιθέσεων τον Αύγουστο.

Το θύμα -η ταυτότητά του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα- είχε απαχθεί στην Κάλα-ι-Φατούλα, μια συνοικία στο κέντρο της Καμπούλ όπου έχουν εγκατασταθεί πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανώσεις αναπτυξιακής βοήθειας του εξωτερικού.

Τον Απρίλιο, ένας Γερμανός εργαζόμενος σε οργάνωση αρωγής είχε απαχθεί από άγνωστους ενόπλους στην επαρχία Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, σε μια ιδιαίτερα ασταθή περιοχή. Διασώθηκε 40 ημέρες αργότερα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αστυνομίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης