Το Αφγανιστάν θα διοργανώσει διεθνή διάσκεψη για την ειρήνη, την ασφάλεια και την εθνική συμφιλίωση την επόμενη εβδομάδα, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο Αφγανό διπλωμάτη.

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε μία περίοδο έξαρσης της πολεμικής βίας και κλιμάκωσης των επιθέσεων των Ταλιμπάν, με συνέπεια τον θάνατο δεκάδων αστυνομικών κατά τις τελευταίες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Ζαρντάστ Σαμς, υψηλόβαθμο στέλεχος της πρεσβείας του Αφγανιστάν στο Ισλαμπάντ, για τη διάσκεψη αυτή έχουν προσκληθεί περισσότερες από 20 χώρες, ενώ θα πραγματοποιηθεί στην Καμπούλ στις 6 Ιουνίου.

«Η διάσκεψη αυτή (Kabul Process meeting) θα πραγματοποιηθεί υπό τις οδηγίες του προέδρου Ασράφ Γκανί και περιλαμβάνει μια σειρά διαβουλεύσεων για την κατάσταση στο Αφγανιστάν» δήλωσε ο Σαμς στο πρακτορείο Xinhua.

Η ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των ζητημάτων που θα εξεταστούν στη διάσκεψη, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων διπλωματών κι άλλων αξιωματούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διεθνή αυτή συνάντηση θα λάβει μέρος και το Πακιστάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης