Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας εναντίον οχήματος της τουρκικής πρεσβείας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, 08:05
Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας εναντίον οχήματος της τουρκικής πρεσβείας
Eπίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην Καμπούλ. Καμικάζι έριξε το παγιδευμένο αυτοκίνητό του σε όχημα της τουρκικής πρεσβείας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποιένας Τούρκος και ένας Αφγανός που περνούσε από το σημείο τη στιγμή εκείνη, ανακοίνωσαν η αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών.

Η έκρηξη που έπληξε την καρδιά της αυστηρά φρουρούμενης συνοικίας όπου βρίσκονται οι ξένες πρεσβείες στην αφγανική πρωτεύουσα, σημειώθηκε κοντά στις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Γερμανίας και του Ιράν, σείοντας τα παράθυρα των παρακείμενων κτιρίων και θέτοντας σε ύψιστο συναγερμό το προσωπικό των πρεσβειών.

«Επίθεση αυτοκτονίας είχε στόχο αυτοκινητοπομπή της τουρκικής πρεσβείας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στρατηγός Αγιούμπ Σαλάνγι στους δημοσιογράφους από το σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη, λέγοντας πως στόχος ήταν αυτοκινητοπομπή των ξένων δυνάμεων και ότι η επίθεση προκάλεσε πολλούς τραυματισμούς.
Είναι η δεύτερη φορά που αυτοκίνητο ξένης διπλωματικής αποστολής αποτελεί στόχο εξτρεμιστών ανταρτών στην Καμπούλ τους τελευταίους μήνες. Ανάλογη επίθεση είχε σημειωθεί τον περασμένο Νοέμβριο, εναντίον βρετανικού οχήματος.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, 08:11