Αφγανιστάν: Επίθεση καμικάζι με δέκα νεκρούς και 20 τραυματίες

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014, 19:14
Αφγανιστάν: Επίθεση καμικάζι με δέκα νεκρούς και 20 τραυματίες
Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε το Σάββατο στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε αξιωματούχος.

«Καμικάζι βομβιστής ανατίναξε το αυτοκίνητό του σε πολυσύχναστη περιοχή στην περιφέρεια Αζρ σήμερα το απόγευμα», δήλωσε ο Ντιν Μοχάμαντ Νταρουίς, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Λογκάρ. «Έξι άνδρες της τοπικής αστυνομίας και τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ τραυματίστηκαν επίσης 20 άμαχοι», δήλωσε ο Νταρουίς.

Ο εκπρόσωπος δεν έκανε γνωστό ποιος ήταν ο στόχος του βοβμιστή, αλλά δήλωσε πως μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν έξι παιδιά. Ουδείς έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση.

Σε άλλο επεισόδιο, τουλάχιστον 26 τρόφιμοι μιας φυλακής τραυματίστηκαν όταν οι Ταλιμπάν εκτόξευσαν ρουκέτα εναντίον μιας γειτονικής αμερικανικής στρατιωτικής βάσης, δήλωσε αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας.

«Η ρουκέτα εκτοξεύθηκε από τους εξεγερμένους αργά τη νύκτα της Παρασκευής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ζαχίρ Αζίμι.

Οι περισσότεροι από τους τροφίμους της φυλακής του Μπαγκράμ, την οποία τα αμερικανικά στρατεύματα παρέδωσαν στην αφγανική κυβέρνηση πριν από δύο χρόνια, είναι μαχητές των Ταλιμπάν.

«Ο στόχος μας ήταν η βάση, όχι η φυλακή», δήλωσε προς το Γερμανικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ.

«Δυστυχώς όμως οι ρουκέτες έπληξαν τη φυλακή και αριθμός φυλακισμένων τραυματίστηκε. Τους εύχομαι ταχεία ανάρρωση και η ευθύνη ανήκει στους Αμερικανούς επειδή έκτισαν τη φυλακή δίπλα στη βάση», πρόσθεσε.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν σε γειτονικό νοσοκομείο, δήλωσε ο Αζίμι.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014, 19:14