Οι δυνάμεις των Ταλιμπάν ελέγχουν το 85% του εδάφους του Αφγανιστάν και δίνουν τη διαβεβαίωση στη Ρωσία ότι δεν θα επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί η χώρα ως πλατφόρμα για επιθέσεις εναντίον άλλων χωρών, ανακοίνωσε αντιπροσωπεία τους στη Μόσχα υπό τον Σαχαμπουντίν Ντελαγουάρ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα, τρεις αξιωματούχοι των Ταλιμπάν θέλησαν να καθησυχάσουν ότι συνιστούν απειλή για την ευρύτερη περιοχή και διαβεβαίωσαν ότι θα κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν τη δράση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο αφγανικό έδαφος και ότι θα επιδιώξουν την εξάλειψη της παραγωγής ναρκωτικών στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε το Ισλαμικό Κράτος να μην επιχειρεί στο αφγανικό έδαφος… και το έδαφός μας δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ κατά των γειτόνων μας» δήλωσε ο Σαχαμπουντίν Ντελαγουάρ μέσω διερμηνέα.

Η αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν «δεσμεύτηκε» επίσης ότι τα δικαιώματα των εθνοτικών μειονοτήτων θα γίνουν σεβαστά και δήλωσαν ότι όλοι οι Αφγανοί πολίτες έχουν δικαίωμα σε «σωστή εκπαίδευση στο πλαίσιο του αφγανικού νόμου και των αφγανικών παραδόσεων».

«Θέλουμε όλοι οι εκπρόσωποι της αφγανικής κοινωνίας… να λάβουν μέρος στη δημιουργία ενός αφγανικού κράτους» δήλωσε ο Ντελαγουάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης