Αφγανιστάν: Η επίθεση στην Καμπούλ δεν σταματά τις προσπάθειες για ειρήνη

Αφγανιστάν: Η επίθεση στην Καμπούλ δεν σταματά τις προσπάθειες για ειρήνη
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν διαβεβαίωσε το Σάββατο ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν να εργάζονται «για την ειρήνη και τη σταθερότητα» στο Αφγανιστάν, παρά τη αιματηρή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ που κόστισε τη ζωή σε τέσσερα μέλη του διεθνούς οργανισμού.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ απέτισε φόρο τιμής στα μέλη του οργανισμού θύματα της επίθεσης σε ένα δημοφιλές εστιατόριο της αφγανικής πρωτεύουσας. Οι τέσσερις εργαζόμενοι του ΟΗΕ που ήταν μεταξύ των δεκατριών αλλοδαπών που σκοτώθηκαν από την επίθεση της οποίας την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν είναι οι, Μπάσρα Χασάν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Νασρίν Τζαμάλ από το Πακιστάν, Χαντζάρ Ουαμπέλ Αμπντάλα από το Λίβανο και Βαντίμ Ναζάροφ από τη Ρωσία.

«Αυτή είναι μια νέα στιγμή θλίψης για τον ΟΗΕ, καθώς τέσσερις διακεκριμένοι συνάδελφοί μας σκοτώθηκαν σε τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ» , ανέφερε ο Μπαν Κι-μουν από τη Νέα Υόρκη. «Ο ΟΗΕ έχει δεσμευτεί και παραμένει σε αυτό να εργαστεί για την ειρήνη , τη σταθερότητα και την ανάπτυξη του Αφγανιστάν », συνέχισε ο κ Μουν προσθέτοντας ότι ο διεθνής οργανισμός «υποστηρίζει πλήρως τη (πολιτική) μετάβαση του Αφγανιστάν σε ένα καλύτερο μέλλον».

Αλλά και η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ , Σαμάνθα Πάουερ , από την πλευρά της , χαρακτηρίζοντας την φονική επιθέση των Ταλιμπάν «δειλή επίθεση», επισήμανε ότι «ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε η διεθνής κοινότητα θα εγκαταλείψουν τη δέσμευσή τους προς την πλευρά του λαού του Αφγανιστάν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΑΜΠ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014, 05:33