Αφγανιστάν: Οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση στην επαρχία Χελμάντ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018, 16:40
Αφγανιστάν: Οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση στην επαρχία Χελμάντ
Επίθεση που πραγματοποίησε βομβιστής αυτοκτονίας είχε αποτέλεσμα τον θάνατο οχτώ ανθρώπων στην επαρχία Χελμάντ του νότιου Αφγανιστάν, περιλαμβανομένου ενός υποψηφίου στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο υποψήφιος βουλευτής, ο Σάλεχ Μοχάμαντ Ασεκζάι, σκοτώθηκε κατά την έκρηξη που σημειώθηκε σε προεκλογική συγκέντρωση στη Λασκάρ Γκα, πρωτεύουσα της Χελμάντ, επιβεβαίωσε ο Ομάρ Ζουάκ, εκπρόσωπος του επαρχιακού κυβερνήτη. Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση στην επαρχία, στα σύνορα με το Πακιστάν, όπου έχουν σημειωθεί ορισμένες από τις πιο σφοδρές μάχες στη διάρκεια της εξέγερσης των Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων σε στρατηγικής σημασίας επαρχίες εν όψει των βουλευτικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν στις 20 Οκτωβρίου και χθες Δευτέρα συνέστησαν στους Αφγανούς να μποϊκοτάρουν την ψηφοφορία, απαιτώντας την πλήρη αποχώρηση των ξένων δυνάμεων η οποία, όπως υποστηρίζουν, είναι ο μοναδικός τρόπος για να τερματιστεί ο πόλεμος που μαίνεται εδώ και 17 χρόνια.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή έχουν τραυματιστεί σε βίαια επεισόδια που συνδέονται με τις εκλογές, με δύο μεγάλες επιθέσεις στην πρωτεύουσα Καμπούλ και στην επαρχία Χοστ τον Μάιο, όμως αξιωματούχοι ασφαλείας λένε πως οι επιθέσεις μπορεί να αυξηθούν καθώς θα πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018, 16:42