Τέσσερις ως πέντε πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (Unmanned Aerial Vehicles, UAVs) των ΗΠΑ έπληξαν ένα κτήριο σε στρατόπεδο στην περιοχή των φυλών στο βόρειο Ουαζιριστάν, στην παραμεθόριο με το Αφγανιστάν, σκοτώνοντας πέντε μαχητές, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών του Πακιστάν.

Η επιδρομή των τηλεκατευθυνόμενων σημειώθηκε κοντά στην Μιρ Άλι, μια πόλη που βρίσκεται περίπου 35 χιλιόμετρα ανατολικά της κυριότερης πόλης της περιοχής, Μιρανσάχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προσπαθούμε να συλλέξουμε πληροφορίες, πάντως βάσει των αρχικών αναφορών, πέντε μαχητές σκοτώθηκαν», δήλωσε ένα στέλεχος των υπηρεσιών πληροφοριών στην περιοχή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Ένας δεύτερος αξιωματούχος, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιβεβαίωσε την επίθεση από τα αμερικανικά UAVs και εκτίμησε ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι υψηλότερος, καθώς «υπάρχουν πολλοί τραυματίες».

Η επίθεση σημειώθηκε δύο ημέρες μετά την επίσκεψη του ναυάρχου Μάικ Μάλεν, επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, στο Πακιστάν, κατά την διάρκεια της οποίας εξέφρασε τις ανησυχίες από μέρους της Ουάσινγκτον για τους συνεχιζόμενους “δεσμούς” ανάμεσα στην κυριότερη υπηρεσία πληροφοριών του Πακιστάν, ISI, και ένα δίκτυο εξτρεμιστών που εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον της υπό αμερικανικής διοίκησης διεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο πάντως που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η επίθεση σημειώθηκε σε στρατόπεδο στην Σπίνουαν τα ξημερώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης