Οι Ταλιμπάν σκότωσαν περισσότερα από 100 μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας μέσα σε στρατιωτικό συγκρότημα σήμερα στην κεντρική επαρχία Μαϊντάν Βαρντάκ, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του αφγανικού υπουργείου Άμυνας.

«Έχουμε πληροφορίες πως 126 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη μέσα στο κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης, οκτώ κομάντος των ειδικών δυνάμεων είναι μεταξύ των νεκρών», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας στην Καμπούλ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αξιωματούχος είπε πως η επίθεση αρχίσε σήμερα το πρωί, όταν οι δράστες παραβίασαν στρατιωτικό σημείο ελέγχου επιβαίνοντας σε όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά, το οποίο και ανατίναξαν μέσα στο συγκρότημα του κέντρου εκπαίδευσης των δυνάμεων ασφαλείας στη Μαϊντάν Σαχρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Μαϊντάν Βαρντάκ.

Αμέσως μετά την έκρηξη, δύο ένοπλοι εισήλθαν στο συγκρότημα και άνοιξαν πυρ εναντίον πολλών αφγανών στρατιωτών, πριν σκοτωθούν με τη σειρά τους στη διάρκεια συγκρούσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας έκαναν γνωστό πως οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούν ως βόμβες παγιδευμένα αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα Humvee, τα οποία έχουν από τις αφγανικές δυνάμεις, ώστε να παραβιάζουν τα στρατιωτικά σημεία ελέγχου.

Μια δεύτερη πηγή στην επαρχία Μαϊντάν Βαρντάκ δήλωσε πως κατά την επίθεση στο στρατιωτικό συγκρότημα σκοτώθηκαν περισσότερα από 100 στελέχη της αφγανικής ασφάλειας.

Εξάλλου ο Σαρίφ Χοτάκ, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου της Μαϊντάν Βαρντάκ, δήλωσε πως είδε στο νοσοκομείο τα πτώματα 35 μελών των αφγανικών δυνάμεων.

«Έχουν σκοτωθεί πολλοί περισσότεροι. Η κυβέρνηση κρύβει τον αριθμό των θυμάτων για να μην αποθαρρύνει ακόμη περισσότερο τις αφγανικές δυνάμεις. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή. Ολόκληρο το κτήριο κατέρρευσε», δήλωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης