Αφγανιστάν: Τουλάχιστον δύο νεκροί και 17 τραυματίες από εκρήξεις ανήμερα των εκλογών

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019, 11:43
Αφγανιστάν: Τουλάχιστον δύο νεκροί και 17 τραυματίες από εκρήξεις ανήμερα των εκλογών

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν σε εκρήξεις και επιθέσεις με ρουκέτες στο Αφγανιστάν, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός σε σχολείο που χρησιμοποιείτο ως εκλογικό κέντρο, στην περιοχή Σορκ Ροντ στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ, όπως δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ο Σοχράμπ Καντερί, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου.

Άλλη έκρηξη μέσα σε τζαμί που χρησιμοποιείτο ως εκλογικό τμήμα στην πόλη Κανταχάρ είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, όπως δήλωσε ο Μοχάμαντ Καζίμ Αζάντ, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας. Στην επαρχία Κουντούζ, τουλάχιστον ένας παρατηρητής των εκλογών σκοτώθηκε σε επιθέσεις με ρουκέτες, σύμφωνα με μέλη του τοπικού επαρχιακού συμβουλίου.

Οι επιθέσεις συνέβησαν ενώ οι Αφγανοί προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας παρά τις προειδοποιήσεις των Ταλιμπάν να μην πάνε να ψηφίσουν και να παραμείνουν στα σπίτια τους. Η ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το πρωί (τοπική ώρα, 05.30 ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρωθεί στις 3 μμ (13.30 ώρα Ελλάδας) με μια πιθανή δίωρη παράταση.

Αξιωματούχοι στην Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή του Αφγανιστάν (IEC) δήλωσαν ότι δεν έχουν επαφή με 901 από τα 4.942 εκλογικά κέντρα σε όλη της χώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Στείλαμε εκλογικό υλικό σε 4.942 κέντρα αλλά λάβαμε κάποιες αναφορές ότι μόνο 4.041 είναι ανοικτά», δήλωσε ο Χαουά Αλάμ Νουριστανί, επικεφαλής της IEC.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019, 12:39