Τουλάχιστον τέσσερα μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, ανάμεσά τους και ένας διοικητής, σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σοβαρά σε εκρήξεις που σημειώθηκαν σε ανατολικές και νότιες επαρχίες του Αφγανιστάν σήμερα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, οι οποίοι πρόσθεσαν ότι τρεις άμαχοι τραυματίστηκαν στα ανατολικά.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις τρεις επιθέσεις, που σημειώθηκαν εν μέσω αύξησης της βίας στο Αφγανιστάν, με τις συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των Ταλιμπάν να εντείνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας στη νότια επαρχία Κανταχάρ δήλωσε ότι ένα αυτοκίνητο Humvee που ήταν γεμάτο εκρηκτικά εξερράγη σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά αστυνομικοί.

Το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι «18 τρομοκράτες Ταλιμπάν σκοτώθηκαν και 9 άλλοι τραυματίστηκαν» σε επιχείρηση στην περιοχή Αργκαντάμπ της επαρχίας Κανταχάρ χθες Παρασκευή το βράδυ.

Έκρηξη είχε στόχο και τον διοικητή της αστυνομίας της περιοχής Τσάπα Ντάρα στην ανατολική επαρχία Κουνάρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις αστυνομικοί, ανάμεσά τους και ο διοικητής, σύμφωνα με εκπρόσωπο του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βόμβα τοποθετημένη στην άκρη του δρόμου τραυμάτισε τρεις αμάχους στην Τζαλαλαμπάντ, πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας Νανγκαρχάρ. Εδώ και μήνες σημειώνονται σχεδόν καθημερινά επιθέσεις στο Αφγανιστάν, πολλές από τις οποίες και στην πρωτεύουσα Καμπούλ, εναντίον δημοσιογράφων, πολιτικών, θρησκευτικών ηγετών, δικαστών ή ακτιβιστών.

Αν και το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για κάποιες από τις επιθέσεις που έχουν σκορπίσει χάος και τρόμο στο Αφγανιστάν, Καμπούλ και Ουάσινγκτον τις αποδίδουν στους Ταλιμπάν.

Στο Αφγανιστάν παρατηρείται αναζωπύρωση της βίας εδώ και μερικούς μήνες, παρά την έναρξη τον Σεπτέμβριο στη Ντόχα ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν για τον τερματισμό δύο δεκαετιών συγκρούσεων, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

Η κατάσταση στη χώρα ώθησε την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να ανακοινώσει ότι θα επανεξετάσει τη συμφωνία που υπεγράφη με τους αντάρτες τον Φεβρουάριο του 2020, η οποία προβλέπει την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν ως τον Μάιο.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης