Το σημερινό doodle είναι αφιερωμένο στα 174 χρόνια από την ημέρα της γέννησης του Ρόμπερτ Κοχ (Robert Koch). Ο διάσημος γιατρός, βιολόγος και καθηγητής πανεπιστημίου γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1843 στο χωριό Κλάουσταλ του Ανόβερου. Ο Κοχ υπήρξε ο θεμελιωτής της μικροβιολογίας και της βακτηριολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν ο επιστήμονας που απέδειξε ότι τα βακτήρια προκαλούν ασθένειες. Το 1882 ανακάλυψε τον βάκιλο της φυματίωσης του ανθρώπου (Mycobacterium tuberculosis, μυκοβακτήριο της φυματίωσης), τον γνωστό από τότε ως «Βάκιλο του Κοχ». Τον αναγνώρισε και περιέγραψε στις 24 Μαρτίου 1882 και του απονεμήθηκε Βραβείο Νόμπελ το 1905 για αυτήν την ανακάλυψη. Επίσης, ο Ρόμπερτ Κοχ ανακάλυψε και το μικρόβιο της χολέρας (Vibrio cholerae, δονάκιον της χολέρας).

Ασχολήθηκε ακόμα συστηματικά με τις λοιμώδεις ασθένειες και συστηματοποίησε την έρευνα μέσω του μικροσκοπίου. Όλες οι μελέτες του άνοιξαν τον δρόμο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιδημιών. Ο Κοχ πέθανε στις 27 Μαΐου 1910 στη φημισμένη λουτρόπολη της Γερμανίας, το Μπάντεν Μπάντεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης