Άφησαν την 90χρονη μητέρα τους να πεθάνει από... ασιτία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014, 18:28
Άφησαν την 90χρονη μητέρα τους να πεθάνει από... ασιτία
Σοκαριστική ήταν η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί του χωριού Γιαντζουάν στην Κίνα όταν βρήκαν μια 90χρονη γυναίκα σκελετωμένη και έτοιμη να πεθάνει από την πείνα. «Σας παρακαλώ, ταΐστε με», ήταν τα πρώτα λόγια που κατάφερε να ψελλίσει η άτυχη γυναίκα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail, οι αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τα δύο παιδιά της 90χρονης Ξιαόμινγκ Τσούι, τα οποία όπως φαίνεται είχαν αφήσει τη μητέρα τους χωρίς τροφή εδώ και ένα μήνα, με απώτερο σκοπό να πεθάνει από ασιτία. Τα δύο αδέρφια κατηγορούνται για φόνο εκ προμελέτης και όπως εξήγησαν «την άφηναν να πεθάνει γιατί ήταν άρρωστη και δεν άντεχαν άλλο να τη φροντίζουν»

Όπως έγινε γνωστό  η κόρη και ο γιος της 90χρονης, είχαν κλειδώσει τη μητέρα τους στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού της και της έλεγαν ότι δε χρειαζόταν καν να χρησιμοποιήσει το μπάνιο της. Παράλληλα δεν επέτρεπαν σε κανέναν να τη δει.

Η Τσούι βρέθηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία που δέχθηκαν οι αστυνομικοί. Η γυναίκα κατάφερε να επιζήσει πίνοντας νερό και τρώγοντας βρώμη που της έριχναν από το παράθυρο του δωματίου της γείτονες, οι οποίοι είχαν αρχίσει να συνειδητοποιούν τι συνέβαινε.Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014, 18:30