Τουλάχιστον 61 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε σε σιιτικό τέμενος την ώρα της παραδοσιακής προσευχής της Παρασκευής στο νότιο Πακιστάν, σε ένα από τα πλέον πολύνεκρα περιστατικά διαθρησκευτικής βίας που συγκλονίζουν τη χώρα εδώ και έναν χρόνο.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στη Σικαρπούρ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 500 χιλιομέτρων από το Καράτσι, την πρωτεύουσα της νότιας επαρχίας Σιντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Υγείας της επαρχίας Τζαμ Μεχτάμπ Ντάχερ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε στους 61 νεκρούς.

«54 πτώματα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Σικαρπούρ. Άλλοι επτά άνθρωποι εξέπνευσαν στα νοσοκομεία του Σουκούρ και της Λαρκάνα» ανέφερε.

Οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν βομβιστής αυτοκτονίας διέπραξε την επίθεση ή εάν η έκρηξη οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στο τέμενος, όπου είχαν συγκεντρωθεί 400 άνθρωποι σύμφωνα με τους θρησκευτικούς ηγέτες.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε από απόσταση, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάιν Ράχιο Μεράνι, ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά την επίθεση «εκατοντάδες άτομα έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να προσπαθήσουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια, καθώς η στέγη του τεμένους κατέρρευσε εξαιτίας της έκρηξης» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Ζαχίντ Νουρ.

«Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν επειγόντως σε ένα δημόσιο νοσοκομείο με ταξί ή δίτροχα αμαξάκια ρίκσο, καθώς υπήρχαν πολύ λίγα ασθενοφόρα» τόνισε.

«Το έδαφος είχε καλυφθεί από αίμα και μέλη ανθρώπων… οι άνθρωποι φώναζαν… επικρατούσε χάος» προσέθεσε.

«Εγώ έχασα τέσσερα ξαδέλφια στην επίθεση, όμως ένας φίλος μου είδε να πεθαίνουν οι πέντε γιοι του» είπε, με τη φωνή του να σπάει από τους λυγμούς, ο Μοχάμαντ Άλι Μπαμπάλανι, ένας κάτοικος του Σικαρπούρ.

Διαβάστε επίσης: Πακιστάν: Στους 40 οι νεκροί από την επίθεση σε σιιτικό τέμενος
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015, 15:31

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης