Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν από τα πυρά του ισραηλινού στρατού εναντίον Σύρων και Παλαιστίνιων διαδηλωτών που προσπαθούσαν να περάσουν τη γραμμή εκεχειρίας μεταξύ Συρίας και Ισραήλ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Sana.

Εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι διαδήλωναν για την 44η επέτειο της «Νάκσα», της ήττας των αραβικών δυνάμεων από το Ισραήλ στον «Πόλεμο των Έξι Ημερών», επιχείρησαν να περάσουν με τη βία στα υψίπεδα του Γκολάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλί Κανάαν, ένας γιατρός που βρισκόταν στην πόλη Κουνέιτρα, έδωσε στο Sana τα ονόματα των νεκρών και δήλωσε ότι όλοι είχαν «χτυπηθεί από σφαίρες στο κεφάλι και το στήθος».

«Οποίος προσπαθήσει να περάσει τα σύνορα θα σκοτωθεί» φώναζαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες από μεγάφωνα στο πλήθος των νεαρών.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ταξίαρχος Γιόαβ Μοντεχάι, δήλωσε ότι ο στρατός άνοιξε πυρ, όμως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν υπάρχουν θύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μοντεχάι δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι, αν ήταν σωστός ο απολογισμός που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας και οι Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν καταφέρει να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να περάσουν τον φράχτη των συνόρων, τότε: «Πιστεύω ότι πρόκειται για μία μετρημένη, κατάλληλη και εστιασμένη απάντηση».

Ανταποκριτής του Reuters επεσήμανε ότι είδε τουλάχιστον 10 διαδηλωτές να απομακρύνονται από το σημείο με φορεία.

Διαβάστε επίσης:

Βάφτηκε με αίμα η επέτειος της “Νάκσα”, Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης