Αυξάνει τη διαφορά του από τον Μακ Κέιν ο Ομπάμα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Ιουνίου 2008, 09:27
Αυξάνει τη διαφορά του από τον Μακ Κέιν ο Ομπάμα

Σε διψήφιο αριθμό έχει ανεβάσει τη διαφορά του ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το αμερικανικό περιοδικό «Newsweek».

Ο γερουσιαστής του Ιλλινόις προηγείται με 51% έναντι 36 του Τζον Μακ Κέιν. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1.010 ατόμων, μεταξύ 18 και 19 Ιουνίου, μόλις λίγες μέρες μετά τη λήξη της κούρσας των προκριματικών.

Η διαφορά μπορεί να έχει απόκλιση μέχρι 4 μονάδες. Η διαφορά της νέας δημοσκόπησης του περιοδικού από αυτή που είχε γίνει τον περασμένο Μάιο είναι τεράστια. Τότε και ενώ τα προκριματικά ήταν σε εξέλιξη ο Ομπάμα και ο Μακ Κέιν είχαν από 46%.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι από τους Αμερικανούς – περίπου το 51% - θεωρούν ότι ο Ομπάμα θα φέρει την αλλαγή στη χώρα. Μόνο το 14% δηλώνει ικανοποιημένο με την παρούσα κατάσταση.

Όπως ανακοινώθηκε από το στρατόπεδο των δημοκρατικών, ο Μπαράκ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον θα πραγματοποιήσουν κοινή εμφάνιση την ερχόμενη εβδομάδα σε συγκέντρωση των ψηφοφόρων του κόμματος, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Ιουνίου 2008, 09:27