Αυξάνονται οι θάνατοι από Covid-19 στην αμερικανική ήπειρο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021, 20:10
Αυξάνονται οι θάνατοι από Covid-19 στην αμερικανική ήπειρο

H Covid-19 συνεχίζει να προκαλεί έναν καταστροφικό απολογισμό στην αμερικανική ήπειρο, με την Αργεντινή, την Κολομβία, την Κούβα, τον Ισημερινό και την Παραγουάη μεταξύ των χωρών με το υψηλότερο εβδομαδιαίο ποσοστό θανάτων, ανέφερε σήμερα ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας (PAHO).

Τα περιστατικά έχουν υπερδιπλασιαστεί στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα, ιδίως μεταξύ ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί, τόνισε η διευθύντρια του PAHO Καρίσα Ετιέν, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Η Κούβα καταγράφει υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων και θανάτων Covid σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο σημείο στην πανδημία εκεί, επισήμανε η αξιωματούχος, προσθέτοντας πως την τελευταία εβδομάδα περισσότεροι από 7000 ανήλικοι και σχεδόν 400 έγκυες διαγνώστηκαν θετικοί.

Την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκαν πάνω από 1,26 εκατομμύρια περιστατικά COVID-19 και σχεδόν 29.000 θάνατοι στην αμερικανική ήπειρο.

Εστίες μολύνσεων έχουν αναφερθεί σε επαρχίες της Αργεντινής, που συνορεύουν με τη Βολιβία και τη Χιλή και την περιοχή του Αμαζονίου στην Κολομβία.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021, 20:10