Συνολικά τρεις αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Νότιο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανικός Στρατός σήμερα, γεγονός το οποίο κατέστησε τον Ιούνιο τον πιο αιματηρό μήνα για τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι τρεις θάνατοι που σημειώθηκαν χθες, Τετάρτη, ανέβασαν σε 14 τον αριθμό των Αμερικανών που έχουν χάσει τη ζωή τους από εχθρικές ενέργειες αυτό τον μήνα, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Στρατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα από οκτώ χρόνια μετά την αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ για την εκδίωξη του Σαντάμ Χουσεΐν από την εξουσία στη χώρα, οι Η.Π.Α. διατηρούν ακόμη στη χώρα περίπου 47.000 στρατιώτες. Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να αποχωρήσουν όλοι.

Αν και η βία γενικά παρουσιάζει σταθερή μείωση μετά το 2006-7, οπότε παρατηρήθηκε έξαρση εθνοτικών συγκρούσεων, επιθέσεις με βόμβες και όπλα σημειώνονται καθημερινά και συχνά έχουν στόχο τον στρατό και την αστυνομία του Ιράκ.

Οι επιθέσεις εναντίον των Αμερικανών στρατιωτών φαίνεται επίσης να αυξάνονται, την ώρα που οι ηγέτες του Ιράκ συζητούν το αμφιλεγόμενο ζήτημα του αν θα ζητήσουν την παραμονή κάποιων Αμερικανών στρατιωτών μετά τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης