Αυξάνονται οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε γάμο στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, 11:47
Αυξάνονται οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε γάμο στη Συρία
Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε μια επίθεση αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής στην πόλη Χάσακα, στη βορειοανατολική Συρία.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Επίσης περίπου 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε μέσα σε μια αίθουσα στο χωριό Ταλ Ταουίλ, βόρεια της Χάσακα, όπου γινόταν ο γάμος μέλους κουρδικού κόμματος.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι νεόνυμφοι είναι ζωντανοί.
Ο άνδρας είναι ο Ζαραντέστ Μουστάφα Φατίμι και προέρχεται από μια ισχυρή οικογένεια, η οποία συμμετέχει στη διοίκηση της ημιαυτόνομης περιοχής στη βόρεια Συρία.

Ο Φατίμι είναι επίσης μέλος του τοπικού κουρδικού κόμματος, ενώ το Παρατηρητήριο επεσήμανε ότι μάχεται στο πλευρό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, μιας αραβοκουρδικής συμμαχίας που πολεμά εναντίον του ΙSIS με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ένα μέλος του άνοιξε πυρ «σε μια μεγάλη συγκέντρωση» Κούρδων μαχητών κοντά στη Χάσακα, προτού πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφερε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την επίθεση σκοτώθηκαν 40 άνθρωποι.

Η πόλη Χάσακα βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων και είναι συχνά στόχος του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Διαβάστε επίσης:

Νέα τραγωδία στη Συρία: Βομβιστής καμικάζι σκότωσε 14 ανθρώπους σε γάμο

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, 13:04