Αυξάνονται οι νεκροί στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012, 19:15
Αυξάνονται οι νεκροί στη Συρία
Τουλάχιστον 59 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα κυρίως στην επαρχία της Δαμασκού από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας και σε μάχες, ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στην επαρχία της Δαμασκού, όπου 23 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσα τους μία γυναίκα 27 ετών και ένα τρίχρονο παιδί, από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας σε πολλές περιοχές.

Στη Χομς (κεντρική Συρία), προπύργιο του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ 'Ασαντ, οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν «από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας σε πολλές συνοικίες» της πόλης.

Στη συνοικία Μπούσταν αλ Ντίουαν τουλάχιστον 15 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες με λιποτάκτες, όπως επισημαίνει η οργάνωση με έδρα τη Βρετανία. Εξάλλου πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ντεράα (νότια) και ένας ακόμη έχασε τη ζωή του από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή στην Ιντλίμπ (νοτιοδυτικά), σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Από τις δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού έξι λιποτάκτες, που μάχονται εναντίον του τακτικού στρατού της χώρας, σκοτώθηκαν στην επαρχία της Δαμασκού.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012, 19:15