Οι συριακές δυνάμεις εκτέλεσαν σήμερα στους δενδρόκηπους ενός χωριού τέσσερις ανθρώπους που συνελήφθησαν στα σπίτια τους, και συνέχισαν τον βομβαρδισμό των εξεγερμένων πόλεων στο κέντρο της χώρας, ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη βία, διευκρίνισε το OSDH. Στην επαρχία της Ιντλέμπ (βορειοδυτικά), τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στα σπίτια τους και εκτελέστηκαν το πρωί στους δενδρόκηπους του χωριού Μπσαμές σύμφωνα με το OSDH.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οργάνωση έκανε έκκληση για διεθνή έρευνα «για τις συνοπτικές εκτελέσεις που πραγματοποιούνται από το συριακό καθεστώς», και είπε ότι έχει έναν κατάλογο «δεκάδων ανθρώπων που θανατώθηκαν τους τελευταίους μήνες στην επαρχία της Iντλέμπ από τις τακτικές δυνάμεις».

Στην ίδια επαρχία, τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν σε νυχτερινές μάχες μεταξύ των ανταρτών και των κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με την ίδια πηγή Στη Ραστάν (κέντρο), η οποία σφυροκοπήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα από τις κυβερνητικές δυνάμεις, τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και οβίδες έπεσαν πάνω στο κεντρικό εργαστήριο αρτοποιΐας στην πόλη, πρόσθεσε η πηγή.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, πολλοί ανώτεροι αξιωματούχοι των ανταρτών βρίσκονται στην Ραστάν και η πόλη, που έχει περικυκλωθεί από το στρατό και έχει σχεδόν αδειάσει από τους κατοίκους της, δεν βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών στρατευμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας άμαχος σκοτώθηκε επίσης στη Χομς (κέντρο), της οποίας πολλές γειτονιές βομβαρδίστηκαν, και ένας άλλος σκοτώθηκε στην κοντινή πόλη της Κουσέιρ, σύμφωνα με το OSDH.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης