Στους 25 έχει φθάσει ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση ενός κτιρίου στη Βηρυτό το βράδυ της Κυριακής, με τα σωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων κάτω από καταρρακτώδη βροχή. Όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν ξένοι εργαζόμενοι στον Λίβανο.

«Ανάμεσα στους νεκρούς είναι μια 15χρονη Λιβανέζα, ένας 73χρονος Λιβανέζος καθώς και υπήκοοι του Σουδάν, της Αιγύπτου και των Φιλιππίνων που ζούσαν και εργάζονταν στο Λίβανο. Μέχρι στιγμής 12 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα ερείπια και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εξαώροφο κτίριο κατέρρευσε στην Ασραφίγια, μια συνοικία στην ανατολική Βηρυτό, το βράδυ της Κυριακής ενώ οι άσχημες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν καθυστέρηση στις επιχειρήσεις διάσωσης.

«Τα σωστικά συνεργεία με τα περιορισμένα μέσα τους κατάφεραν να διασώσουν ορισμένους ανθρώπους αλλά οι καιρικές συνθήκες έκαναν πολύ δύσκολο να διασώσουν περισσότερους», ανέφερε ένας από τους εθελοντές που συμμετέχουν στο έργο της διάσωσης.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης