Στους 23 έχουν φθάσει οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα «Nesat» που πλήττει εδώ και δύο ημέρες τις ανατολικές ακτές των Φιλιππίνων, επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτεταμένες πλημμύρες, διακοπές ρεύματος και τηλεπικοινωνιών σε περισσότερα από ένα εκατ. σπίτια στην πρωτεύουσα Μανίλα προκλήθηκαν από το φονικό πέρασμα του τυφώνα, ενώ 61 οδικοί άξονες έχουν υποστεί σημαντικές φθορές στο νησί Λυσόν (το μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων). Το νερό σε πολλές συνοικίες στην πρωτεύουσα, όπου ζουν 12 εκατ. άνθρωποι, έχουν πλημμυρίσει, με το νερό να φτάνει ακόμη και το ένα μέτρο σε ύψος. Μία από τις περιοχές που έχει πληγεί περισσότερο είναι η ιστορική συνοικία της Μανίλας, όπου ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους έκλεισε για τα αυτοκίνητα. Σημαντικές φθορές υπέστη και η πρεσβεία των Η.Π.Α..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε πέντε πόλεις της επαρχίας Αλμπάι (νοτιοανατολικά του Λουσόν) εξαιτίας των κατολισθήσεων και των πλημμύρων. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία ο τυφώνας κατευθύνεται προς τη θάλασσα της νότιας Κίνας, όπου αναμένεται να φτάσει μέχρι σήμερα.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης