Τουλάχιστον 15 παράτυποι μετανάστες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν σε τροχαίο με μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, στην επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας, μετέδωσε το τουρκικό ιδιωτικό πρακτορείο DHA (Doğan Haber Ajansı).

Γυναίκες και παιδιά περιλαμβάνονται στα θύματα, τα οποία είναι όλα ξένης εθνικότητας, διευκρίνισε το DHA προσθέτοντας ότι το τροχαίο σημειώθηκε κοντά στα ιρανικά σύνορα κι ενώ οι μετανάστες εισέρχονταν παράνομα στην Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 14 νεκρούς. Αλλά ο κυβερνήτης της Βαν, ο Μεχμέτ Εμίν Μπιλνέζ, τον οποίο επικαλείται το DHA, δήλωσε ότι 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι οποίοι πιστεύεται ότι ήταν από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Μπανγκλαντές.

Ο προορισμός του λεωφορείου δεν έγινε γνωστός.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν ομάδες διάσωσης να σπεύδουν στον τόπο της τραγωδίας, κοντά στα θύματα που βρίσκονταν γύρω από το μικρό λεωφορείο το οποίο ανατράπηκε και έπεσε σε χαντάκι, στους πρόποδες ενός λόφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έρευνα διεξάγεται για να καθοριστούν τα αίτια του τροχαίου και η εθνικότητα των τραυματιών.

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 12.00 το μεσημέρι όταν ο οδηγός του minibus έχασε τον έλεγχο του οχήματος, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης