Ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν στο Ιράκ αυξήθηκε τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, δήλωσαν αξιωματούχοι, σε άλλη μια ένδειξη της συνεχιζόμενης έντασης μετά τις βουλευτικές εκλογές από τις οποίες δεν προέκυψε ξεκάθαρος νικητής.

Σύμφωνα με Ιρακινούς αξιωματούχους, τουλάχιστον 216 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επεισόδια βίας τον Μάρτιο, έναντι 211 το Φεβρουάριο. Η προεκλογική εκστρατεία είχε αρχίσει το Φεβρουάριο, όταν σημειώθηκε σημαντική αύξηση του αριθμού των θανάτων άμαχων από τους 135 τον Ιανουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στατιστικά στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα τα υπουργεία Εσωτερικών, Άμυνας και Υγείας της κυβέρνησης του Ιράκ ανέφεραν ακόμα ότι 101 αστυνομικοί, 50 στρατιωτικοί και 57 εξεγερμένοι σκοτώθηκαν τον Μάρτιο.

Συνολικά, το επίπεδο της βίας έχει μειωθεί σημαντικά στο Ιράκ σε σύγκριση με την περίοδο 2006-07, όταν είχε φθάσει στο αποκορύφωμά της η σεκταριστική βία η οποία στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Κατά τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί και παρουσιάζει το www.iraqbodycount.org., στο Ιράκ από την έναρξη του πολέμου τον Μάρτιο του 2003 έχουν βρει το θάνατο από 95.775 έως και 104.481 άμαχοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης