Αύξηση 34% των Ιταλών που μετανάστευσαν στο εξωτερικό την τελευταία διετία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016, 16:30
Αύξηση 34% των Ιταλών που μετανάστευσαν στο εξωτερικό την τελευταία διετία
Αύξηση της τάξης του 34% παρουσίασε τα τελευταία δυο χρόνια ο αριθμός των Ιταλών που μετανάστευσε στο εξωτερικό, όπως προκύπτει από στοιχεία του εθνικού ινστιτούτου στατιστικής Istat, τα οποία και επεξεργάσθηκε το εμπορικό επιμελητήριο του Μιλάνου. Το 2014, σχεδόν 90.000 Ιταλοί πήραν την απόφαση να αναζητήσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό και προσωπικό μέλλον στο εξωτερικό.

Το 34,4% όσων αποφάσισαν να φύγουν από την Ιταλία, είναι ηλικίας μέχρι σαράντα ετών. "Πρόκειται για μια "αιμορραγία", η οποία αφορά, κυρίως, τους νέους", γράφει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

Οι Ιταλοί που μεταναστεύουν διαλέγουν, ως προορισμό, την Μεγάλη Βρετανία, την Γερμανία, τη Ελβετία, την Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. "Με μόνη εξαίρεση την Μεγάλη Βρετανία, πρόκειται ακριβώς για τις ίδιες χώρες προς τις οποίες κατευθύνονταν τα μεγάλα μεταναστευτικά κύματα της δεκαετίας του πενήντα", υπογραμμίζει ο Τύπος.

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, από το 2008 μέχρι και το 2014, το ιταλικό κράτος ξόδεψε, για την σχολική και πανεπιστημιακή παιδεία των νέων που επέλεξαν να μεταβούν οριστικά στο εξωτερικό, είκοσι τρία δισεκατομμύρια ευρώ".

Ενδεικτικό θεωρείται το στοιχείο που αφορά τους γιατρούς που έχουν μόλις ολοκληρώσει των κύκλο σπουδών τους. Το 2009 είχαν αποφασίσει να ζήσουν και να δουλέψουν σε ξένη χώρα τριακόσιοι ενενήντα έξι νέοι γιατροί. Το 2014 "εκτινάχθηκαν", έγιναν δυο χιλιάδες τριακόσιοι εξήντα τρεις.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016, 16:30