Αύξηση γεννήσεων αναμένεται στην Κίνα κατά την εφετινή Χρονιά του Χοίρου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, 12:51
Αύξηση γεννήσεων αναμένεται στην Κίνα κατά την εφετινή Χρονιά του Χοίρου

Αύξηση στις γεννήσεις αναμένει εφέτος η Κίνα, καθώς η εφετινή Χρονιά του Χοίρου ευνοεί την απόκτηση παιδιών, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «China Daily».

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο αριθμός των γεννήσεων εφέτος θα είναι υψηλότερος. Παραδοσιακά, αυξάνεται ο πληθυσμός κατά τη Χρονιά του Χοίρου» δήλωσε ο Σου Κονγκτζιάν, πρόεδρος του Μαιευτικού και Γυναικολογικού Νοσοκομείου στο Πανεπιστήμιο Φουντάν στη Σανγκάη.

Σε πολλές περιοχές της Κίνας επικρατεί η πεποίθηση ότι ο χοίρος συμβολίζει τον πλούτο και την παραγωγικότητα και ένα μωρό που θα γεννηθεί αυτήν τη χρονιά θα είναι καλότυχο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γιαν Σονγκμπιάο, πρόεδρος του Μαιευτικού και Γυναικολογικού Νοσοκομείου του Πεκίνου, δήλωσε ότι το σεληνιακό ημερολόγιο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα σχέδια κάποιων ζευγαριών για απόκτηση ενός μωρού.

Το 2014, που ήταν η Χρονιά του Αλόγου, ένα ζώο που συμπαθούν οι Κινέζοι, στο νοσοκομείο του Γιαν γεννήθηκαν 17.250 μωρά, ο μεγαλύτερος αριθμός τα τελευταία 60 χρόνια. Ωστόσο, την επόμενη χρονιά, που ήταν η Χρονιά της Κατσίκας, ο αριθμός μειώθηκε περίπου στις 12.000.

Ο αριθμός των γεννήσεων στην ηπειρωτική Κίνα το 2016 αυξήθηκε κατά 1,3 εκατ. στα 17,86 εκατ., ο υψηλότερος από το 2000, αλλά το 2017 ο αριθμός τους μειώθηκε κατά περισσότερο από μισό εκατομμύριο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, 12:51