Αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Νότια Κορέα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020, 05:46
Αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Νότια Κορέα

Έπειτα από δύο ημέρες που ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού ανά 24ωρο παρέμεινε κάτω από το όριο των χιλίων, σήμερα η νοτιοκορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA) ανακοίνωσε ότι έως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη διαγνώστηκαν 1.092 περιπτώσεις, ο δεύτερος υψηλότερος απολογισμός μολύνσεων μέσα σε μία ημέρα μέχρι στιγμής, την ώρα που τίθενται σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα άνευ προηγουμένου σε τοπικό επίπεδο για να τεθεί υπό έλεγχο το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Τα 1.060 από τα κρούσματα οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση. Το σύνολό τους έφθασε τις 52.550. Το ρεκόρ 1.097 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκε την Κυριακή.

Ακόμα 17 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν χθες, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει ως τώρα τους 739 νεκρούς.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε σε 284 (+3 από την προηγουμένη).

Από σήμερα Τετάρτη, στην πρωτεύουσα Σεούλ και στη μητροπολιτική περιοχή της, απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους άνω των τεσσάρων προσώπων, ενώ χιονοδρομικά κέντρα και χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί κλείνουν, στο πλαίσιο της προσπάθειας των αρχών να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Η Νότια Κορέα μπόρεσε να διατηρήσει το επίπεδο των κρουσμάτων συγκριτικά χαμηλά στα δύο προηγούμενα κύματα της πανδημίας, όμως το τρέχον εγείρει πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις διότι σαρώνει εξαιρετικά πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020, 08:27