Σημαντική άνοδο στην πρόθεση ψήφου επιτυγχάνει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, ένα από τα κυριότερα της κυβέρνησης συμμαχίας της Ιταλίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία διενήργησε η εταιρεία SWG.

Το Δημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει 35,6%, σημειώνοντας αύξηση έξι εκατοστιαίων μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η άνοδος που αποδίδεται από παρατηρητές στην πρόσφατη εκλογή του Ματέο Ρέντσι στο αξίωμα του γραμματέα των Δημοκρατικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κεντροαριστερή συμμαχία (Δημοκρατικό Κόμμα και Αριστερά και Ελευθερία) συνολικά συγκεντρώνει το 40,5% της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Στην άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος, το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι υφίσταται πτώση και από το 21,6% το ποσοστό του μειώνεται στο 18,9%, ενώ το νεοϊδρυθέν κόμμα Νέα Κεντροδεξιά, με επικεφαλής τον Αντζελίνο Αλφάνο, βρίσκεται στο 5%. Το ξενοφοβικό κόμμα Λέγκα του Βορρά υποστηρίζει το 5,5% των ιταλών. Συνολικά, τα κόμματα της κεντροδεξιάς συγκεντρώνουν ποσοστό 33,6%.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, τέλος, από το 21,1% της περασμένης εβδομάδας σύμφωνα με την νέα έρευνα της SWG, περιορίζει το ποσοστό του στο 18,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης