Αύξηση του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας, μετά την εκλογή του Ρέντσι

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013, 06:50
Αύξηση του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας, μετά την εκλογή του Ρέντσι
Σημαντική άνοδο στην πρόθεση ψήφου επιτυγχάνει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, ένα από τα κυριότερα της κυβέρνησης συμμαχίας της Ιταλίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία διενήργησε η εταιρεία SWG.

Το Δημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει 35,6%, σημειώνοντας αύξηση έξι εκατοστιαίων μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η άνοδος που αποδίδεται από παρατηρητές στην πρόσφατη εκλογή του Ματέο Ρέντσι στο αξίωμα του γραμματέα των Δημοκρατικών.

Η κεντροαριστερή συμμαχία (Δημοκρατικό Κόμμα και Αριστερά και Ελευθερία) συνολικά συγκεντρώνει το 40,5% της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Στην άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος, το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι υφίσταται πτώση και από το 21,6% το ποσοστό του μειώνεται στο 18,9%, ενώ το νεοϊδρυθέν κόμμα Νέα Κεντροδεξιά, με επικεφαλής τον Αντζελίνο Αλφάνο, βρίσκεται στο 5%. Το ξενοφοβικό κόμμα Λέγκα του Βορρά υποστηρίζει το 5,5% των ιταλών. Συνολικά, τα κόμματα της κεντροδεξιάς συγκεντρώνουν ποσοστό 33,6%.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, τέλος, από το 21,1% της περασμένης εβδομάδας σύμφωνα με την νέα έρευνα της SWG, περιορίζει το ποσοστό του στο 18,1%.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013, 06:50