Ο καταζητούμενος Τσετσένος διεθνής τρομοκράτης Μουσλίμ Αμπού Ουαλίντ Σισάνι, ή απλά Μουσλίμ Σισάνι, οπλαρχηγός της χαρακτηρισμένης από τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ ως τρομοκρατικής οργάνωσης Τζουντού Σαμ, σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα συμμετέχει στην υπό τουρκική διοίκηση στρατιωτική επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», δηλαδή στην τουρκική εισβολή στον κουρδικό θύλακα της Εφρίνστη βορειοδυτική Συρία.

Συγκεκριμένα, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Akit έγραψε ότι ο Τσετσένος Μουσλίμ Σισάνι, αρχηγός της Τζουντού Σαμ που αποτελείται από Κιρκάσιους της Συρίας, συμμετέχει στην εισβολή στην Εφρίν και μάχεται στο πλευρό των Τούρκων στρατιωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι δηλαδή μεταξύ των φιλότουρκων μισθοφόρων που επιτίθενται στους Κούρδους.

Ο Μουσλίμ Σισάνι έχει πλούσιο βιογραφικό. Πολέμησε τους Ρώσους στην Τσετσενία και στον βόρειο Καύκασο και είναι καταζητούμενος διεθνής τρομοκράτης.

Οι ΗΠΑ τον χαρακτήρισαν «διεθνή τρομοκράτη» το 2014 και τον έχουν συμπεριλάβει στη λίστα με τις κυρώσεις. Ακολούθησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που τον συμπεριέλαβε σε εκείνους που υπόκεινται σε κυρώσεις λόγω τρομοκρατίας το 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κανονικό του όνομα είναι Μουράντ Μαργκοσβίλι (Murad Margoshvili) και γεννήθηκε στην πρώην σοβιετική δημοκρατία της Γεωργίας στις 26 Μαΐου 1972. Αν και Γεωργιανός υπήκοος είναι τσετσενικής εθνικότητας.

Η ένοπλη ομάδα του εδρεύει στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, που γειτονεύει με τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης