Αυστηρό μήνυμα Ισραηλινού ΥΠΕΞ στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010, 12:36
Αυστηρό μήνυμα Ισραηλινού ΥΠΕΞ στη Συρία
Τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, προειδοποίησε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, ότι «θα χάσει τον πόλεμο και την εξουσία», εάν προκαλέσει μία στρατιωτική σύγκρουση με το Ισραήλ.

«Το μήνυμά μας προς τον Άσαντ είναι ξεκάθαρο: τον επόμενο πόλεμο, όχι μόνο θα τον χάσεις, αλλά εσύ και η οικογένειά σου θα χάσετε και την εξουσία», δήλωσε ο Λίμπερμαν σε ομιλία του που μεταδόθηκε από το ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο.

«Ο Άσαντ δεν ενδιαφέρεται ούτε για τις ανθρώπινες ζωές ούτε για τις ανθρωπιστικές αξίες, αλλά μόνο για την εξουσία», πρόσθεσε ο Ισραηλινός υπουργός, για να καταλήξει: «Ελπίζω ότι η Δαμασκός θα λάβει το μήνυμα».

Την Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, είχε προειδοποιήσει, από την πλευρά του, ότι «ελλείψει ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Συρία, μπορεί να εμπλακούμε σε μία στρατιωτική αντιπαράθεση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο».

Πάντως, η ισραηλινή αντιπολίτευση είπε ότι η κυβέρνηση του Νετανιάχου «παίζει με τη φωτιά» και συνέστησε ηρεμία.Διαβάστε επίσης;
Επανέναρξη συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ - Συρίας, 4 Φεβρουαρίου 2010, 08:44


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010, 12:54