Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε στο βρετανικό κοινοβούλιο ότι η επιλογή που έχει μπροστά του είναι σαφής: Υποστηρίζει την δική της συμφωνία για το Brexit ή αποχωρεί η Βρετανία από την ΕΕ χωρίς συμφωνία ή δεν αποχωρεί καθόλου.

«Η επιλογή είναι σαφής: Μπορούμε να επιλέξουμε να αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία, μπορούμε να ρισκάρουμε να μην υπάρξει καθόλου Brexit ή μπορούμε να επιλέξουμε να ενωθούμε και να υποστηρίξουμε την καλύτερη συμφωνία που μπορεί να προκύψει από διαπραγμάτευση», δήλωσε η Μέι ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου.

Σε δίνη η κυβέρνηση – Μπαράζ παραιτήσεων υπουργών
Η συμφωνία για το Brexit προκάλεσε αντιδράσεις και μπαράζ παραιτήσεων υπουργών της κυβέρνησης Μέι.
Η αρχή έγινε με τον Βρετανό υπουργό αρμόδιο για τη Βόρεια Ιρλανδία, τον συντηρητικό Σέλις Βάρα. Ο Βάρα ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται εξαιτίας της διαφωνίας του με το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit που συνομολογήθηκε από την κυβέρνησή του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορώ να υποστηρίξω τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση» εξηγεί ο κ. Βάρα στην επιστολή παραίτησής του που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ακολούθησε η παραίτηση του αρμόδιου υπουργού για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ.
«Λυπούμαι που το λέω αυτό, ύστερα από τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τη συμφωνία του Brexit, πρέπει να παραιτηθώ», ανέφερε ο Ράαμπ σε στο Twitter, δηλώνοντας ότι το σχέδιο της Μέι απειλεί την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εν συνεχεία, η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Εσθέρ ΜακΒέι ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει το υπουργικό σχήμα, αναφέροντας πως «η συμφωνία για το Brexit που υπέβαλε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι “δεν τιμά” το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος όπου η πλειοψηφία των Βρετανών ψήφισε να εγκαταλείψει την Ε.Ε.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, την παραίτησή της από τη βρετανική κυβέρνηση υπέβαλε και η Σουέλα Μπρέιβερμαν, υφυπουργός για το Brexit.

«Αδυνατώ πλέον να στηρίξω ειλικρινώς τη συμφωνία στην οποία κατέληξε χθες το υπουργικό συμβούλιο» ανέφερε σε επιστολή της.

Από τα καθήκοντά της ως σύμβουλος στο υπουργείο Παιδείας παραιτήθηκε και η Αν-Μαρί Τρεβέλιαν, βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος, εκφράζοντας ανησυχίες για τη συμφωνία της κυβέρνησης για το Brexit.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης