Αυστραλία: Θα κατασκευαστεί ουρανοξύστης 600 εκατ. δολαρίων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, 08:06
Αυστραλία: Θα κατασκευαστεί ουρανοξύστης 600 εκατ. δολαρίων
Μια από τις μεγαλύτερες αυστραλιανές κατασκευαστικές εταιρείες της, η «Grocon» του Ντανιέλ Γκρόλο, θα συνεργαστεί με έναν από τους πλουσιότερους Έλληνες της Αυστραλίας, τον Χάρη Σταμούλη, για την κατασκευή ενός ουρανοξύστη στο κέντρο της Μελβούρνης, αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου.

Η εταιρεία Grocon έχει χτίσει -μεταξύ άλλων- δύο από τα ψηλότερα κτήρια της Μελβούρνης: το Rialto και τον πύργο «Εύρηκα» (Eureka Τower) που σχεδίασε ο ομογενής αρχιτέκτονας Νώντας Κατσαλίδης.

Ο κ. Σταμούλης είχε σχέδια να χτίσει έναν ουρανοξύστη 404 μέτρων στο Κόλινς Στριτ, στο κέντρο της πόλης, που θα ήταν και το υψηλότερο κτήριο του νοτίου ημισφαιρίου, αλλά κρίθηκε «υπερβολικά ψηλό και θα έριχνε τη σκιά του στις όχθες του ποταμού Γιάρα και στην περιοχή Σάουθμπανκ».

Ο νέος ουρανοξύστης θα χτιστεί στο 555 Collins Street στο κέντρο της πόλης, όπου σήμερα υπάρχει ένα κτήριο 24 ορόφων του 1975 που ανήκει στην εταιρεία του κ. Σταμούλη.

Ο κ. Σταμούλης, που κατά το οικονομικό περιοδικό «BRW» έχει μια περιουσία 459 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Age», θα δαπανήσει 54 εκατομμύρια δολάρια για το σπίτι που χτίζει στο αριστοκρατικό προάστιο του Toorak της Μελβούρνης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, 08:56