Η αύξηση των περιστατικών μόλυνσης από τον COVID-19 στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, τη Μελβούρνη, θα χρειαστεί εβδομάδες για να τεθεί υπό έλεγχο, παρά τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και τις εντολές που έχουν δοθεί στους πολίτες να φορούν μάσκες, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς η Αυστραλία προετοιμάζεται για ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων από τον κορωνοϊό.

Τα κρούσματα του Covid-19 αυξήθηκαν στην πολιτεία της Βικτόριας τον Ιούλιο, κυρίως στη Μελβούρνη. Σήμερα καταγράφηκαν 275 νέες μολύνσεις, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τις 438 την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τοπική κυβέρνηση διέταξε περίπου πέντε εκατομμύρια κατοίκους να παραμείνουν σε καθεστώς μερικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας για έξι εβδομάδες και κάλεσε τους πολίτες γύρω από τη Μελβούρνη να φορούν μάσκα όταν βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Μία γυναίκα ηλικίας άνω των 80 ετών πέθανε στη διάρκεια της νύχτας, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους στη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να φτάνουν στους 123.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης