Οι αρχές στη Βικτόρια, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν σήμερα ότι καταγράφηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους υπογράμμισε πως εντοπίστηκαν 288 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό τις προηγούμενες 24 ώρες και συνέστησε στους κατοίκους στη μητροπολιτική περιοχή της Μελβούρνης να φορούν μάσκες όταν βγαίνουν από το σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι το πρόσφατο ξέσπασμα που οδήγησε στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στη Βικτόρια, η Αυστραλία θεωρούνταν ότι συγκριτικά τα είχε πάει πολύ καλύτερα από άλλες χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού: οι αρχές έχουν καταγράψει 106 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου περίπου 9.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ωστόσο, με δεδομένη τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει στο μισό -σε περίπου 4.000 εβδομαδιαίως- τον αριθμό των πολιτών της Αυστραλίας στους οποίους θα δίνονται άδειες να επιστρέφουν από το εξωτερικό, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης