H πολιτεία Βικτόρια, η δεύτερη πολυπληθέστερη της Αυστραλίας, που αποτελεί το επίκεντρο της τελευταίας έξαρσης κρουσμάτων της COVID-19, ανέφερε σήμερα 11 νέα περιστατικά μόλυνσης από μετάδοση στην κοινότητα, αυξάνοντας τον αριθμό των μολύνσεων από την παρούσα συρροή σε 51. Η αναφερόμενη πολιτεία εισήλθε σε ένα σκληρό επταήμερο lockdown την Παρασκευή, μετά τον εντοπισμό περιστατικών νέων μολύνσεων στην πρωτεύουσα της, τη Μελβούρνη, που έβαλαν τέλος σε μία τρίμηνη περίοδο με μηδενικά κρούσματα.

Κατά την προηγούμενη ημέρα, η Μελβούρνη ανέφερε πέντε νέα περιστατικά μόλυνσης, ενώ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου οι αρχές ανακοίνωσαν άλλα έξι περιστατικά μόλυνσης. Η συνεχιζόμενη καταγραφή περιστατικών προκαλεί ερωτηματικά για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown, πέραν των επτά ημερών που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ, πολύ σοβαρή» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της πολιτείας Τζέιμς Μερλίνο. «Βλέπουμε έναν μικρό αριθμό περιστατικών που μολύνουν ένα μεγάλο αριθμό επαφών» πρόσθεσε. Η κατάσταση ήταν «απίστευτα σοβαρή» και οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες, πρόσθεσε ο Μερλίνο. «Θέλω να είναι πραγματικά ξεκάθαρος με τον καθένα, ότι αυτό το ξέσπασμα ενδέχεται να γίνει χειρότερο, πριν εξελιχθεί καλύτερα» εξήγησε ο ίδιος.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας δήλωσαν ότι το τελευταίο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, είναι πιθανό να είναι πιο ισχυρό σε σύγκριση με τα αρχικά στελέχη, καθώς χρειάζεται μόλις μία ημέρα για να μολύνει ένα άλλο άτομο, σε σύγκριση με τα προηγούμενα στελέχη που χρειάζονταν περίπου πέντε ή έξι.

Οι αρχές ανησυχούν επίσης για το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου ξεσπάσματος στις εστίες φιλοξενίας ηλικιωμένων, μετά τον εντοπισμό δύο εργαζομένων και ενός τρόφιμου σε εστία στη Μελβούρνη (Arcare) που βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19, όπως ανακοίνωσε ο διαχειριστής του γηροκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκατοντάδες φιλοξενούμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων στη Βικτόρια πέθαναν από την COVID-19 την προηγούμενη χρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης