Ένα από τα κυρίαρχα θέματα, που αναμένεται να επικρατήσουν στην Αυστραλία κατά την προεκλογική περίοδο, είναι αυτό της λαθρομετανάστευσης.

Ήδη η κυβέρνηση Ραντ βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς, από τότε που ανήλθε στην εξουσία και έκανε πιο ελαστική την πολιτική της στο συγκεκριμένο ζήτημα, έφθασαν στην Αυστραλία εκατό πλοιάρια, που μετέφεραν συνολικά 4.386 αιτούντες άσυλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κάθε πρόσφυγας κοστίζει στο αυστραλιανό Δημόσιο 80.000 δολάρια Αυστραλίας (54.000 ευρώ περίπου), στοιχείο που «αξιοποιεί» δεόντως η αντιπολίτευση.

Έτσι, εν μέσω κατηγοριών από την αντιπολίτευση, ότι η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τις εγκαταστάσεις του Νησιού των Χριστουγέννων (όπου υπάρχει κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών) σε «εργοστάσιο που παράγει βίζες», η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση μετέφερε περίπου 89 άτομα, τα οποία παρέμεναν στο Νησί αναμένοντας το εάν θα τους χορηγηθεί άσυλο ή όχι, σε άλλες εγκαταστάσεις κοντά στο Σίδνεϊ, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ανθρώπων στο Νησί των Χριστουγέννων, που αδυνατεί πλέον να φιλοξενήσει τον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών που καταφθάνουν εκεί μέσω θαλάσσης.

Η διαμάχη για το θέμα της αντιμετώπισης των οικονομικών μεταναστών οξύνεται, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να τηρήσει πιο αυστηρή στάση εν αναμονή των εκλογών στο τέλος του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης