Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 17χρονος, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στην Αυστραλία. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της νησιωτικής χώρας «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πολύ σοβαρή τρομοκρατική απειλή».

«Έγιναν πολλές έφοδοι στο Σύδνεϋ και στη Μελβούρνη κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών. Έχουμε αποδείξεις ότι μια βομβιστική επίθεση βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας» ανέφερε ο Τόνι Άμποτ σε δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε κατοικίες στα βόρεια προάστια της Μελβούρνης και εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενες πυροδοτήσεις τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Η Αυστραλία είχε αυξήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο το επίπεδο συναγερμού για το ενδεχόμενο διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών, μετά ιδίως τη μετάβαση τουλάχιστον 110 υπηκόων της στο Ιράκ και στη Συρία για να πολεμήσουν στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο (ΙΚ). Περισσότεροι από 30 έχουν επιστρέψει έκτοτε στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης