Μια ομάδα 17 αστυνομικών της Βικτόριας κατέφυγε στην Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών και Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητώντας να επιτραπεί σε αστυνομικούς που θέλουν, να αφήνουν γένια και μακριά μαλλιά. Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν σήμερα οι αστυνομικοί μπορούν να έχουν μόνο ένα περιποιημένο μουστακάκι, αλλά όχι και μούσι!

Ο εκπρόσωπος του Συνδικάτου των Αστυνομικών, Γκρεγκ Ντέιβις, δήλωσε ότι ο διευθυντής της Αστυνομίας έχει δικαίωμα να αποφασίζει για την εμφάνιση των μελών. «Η πλειοψηφία του σώματος συμφωνεί με τους νέους κανονισμούς. Κάποια μέλη διαφωνούν και κατέφυγαν στην αρμόδια υπηρεσία για να δικαιωθούν», είπε ο κ. Ντέιβις Στην προσφυγή τους, οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν ότι οι κανονισμοί του Σώματος που καθορίζουν την εμφάνιση των αστυνομικών στρέφεται κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και ζητούν να εξαιρεθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους πιο πάνω κανονισμούς, οι αστυνομικοί θα πρέπει να πάντα φρεσκοξυρισμένοι και φρεσκοκουρεμένοι και να μην αφήνουν τα μαλλιά τους να υπερβαίνουν το καθορισμένο μέγεθος. Ειδικοί κανονισμοί ισχύουν και για τις γυναίκες αστυνομικούς. Οι γυναίκες απαγορεύεται να μακιγιάρονται και να βάφουν τα νύχια τους. Επίσης, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες του σώματος, απαγορεύεται να αφήνουν αλογοουρές και να φορούν κοσμήματα την ώρα της υπηρεσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης