Μέλη αρκετών συνδικάτων της Αυστραλίας, αλλά κυρίως των οικοδόμων, διαμαρτύρονται, γιατί όπως ισχυρίζονται οι εργοδότες προσλαμβάνουν νεοφερμένους Ιρλανδούς γιατί τους πληρώνουν λιγότερα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, να απειλούνται οι θέσεις εργασίας αρκετών ντόπιων εργατών που πληρώνονται βάση των συλλογικών συμβάσεων που έχουν υπογράψει τα συνδικάτα με τους εργοδότες.

Οι εργαζόμενοι είναι, επίσης, εξοργισμένοι με τα συνδικάτα τους τα οποία και δεν φροντίζουν να απαγορεύσουν στους μη έχοντες τη σχετική άδεια να εργασθούν σε διάφορες οικοδομές. Σημειώνεται ότι, μετά την οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα τους χιλιάδες Ιρλανδοί ήλθαν και στην Αυστραλία προς ανεύρεση εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μέχρι τον περασμένο Ιούνιο είχαν έλθει στην Αυστραλία με τουριστικές και βίζες εργασίας 15.845 Ιρλανδοί. Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι οι εργοδότες που φέρνουν στην Αυστραλία εργαζόμενους με τη βίζα 457 δεν είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να διαφημίσουν τις θέσεις εργασίας στα ντόπια Μέσα Ενημέρωσης. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου στην Αυστραλία βρίσκονταν 110.280 άτομα που έχουν έλθει με τη βίζα 457.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο εκπρόσωπος του Συνδικάτου CFMEU, Dave Nooman, δήλωσε ότι το συνδικάτο τους δεν κάνει καμιά εκστρατεία κατά των νεοφερμένων μεταναστών, προσθέτοντας ότι οι νεοφερμένοι Ιρλανδοί που εργάζονται εδώ δεν παραβιάζουν τη σχετική νομοθεσία οπότε και δεν συντρέχει λόγος παρέμβασης των συνδικάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης