Την δέσμευσή της ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας διατύπωσε η ομογενής βουλευτής Τζένη Μικάκου, σε συνεστίαση που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης (ΣΕΠΣΜ) για τις εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Τους επίσημους καλεσμένους, και τους υπόλοιπους συνδαιτυμόνες, καλωσόρισε ο κ. Σπύρος Κοροσίδης, Συντονιστής της Επιτροπής. Μετά το καλωσόρισμα του κ. Κοροσίδη, χαιρετισμό έδωσε η Γενική Πρόξενος, Ελένη Λιανίδου. Η κ. Λιανίδου αναφέρθηκε στη σημασία των εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, και στην αναγκαιότητα έκφρασης συγγνώμης από την Κυβέρνηση της Τουρκίας για το έγκλημα που προηγούμενα καθεστώτα διέπραξαν κατά της ανθρωπότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε όμως πως αυτό δεν σημαίνει μίσος για τον λαό της Τουρκίας. Χαιρετισμούς έδωσαν και η Σκιώδης Πολιτειακή Υπουργός, Τζέννη Μικάκου, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Η κ. Μικάκου παρατήρησε πως εκείνο που ζητάμε είναι η Τουρκία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία και να ζητήσει συγγνώμη, και σημείωσε πως ο πρώην Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Kevin Rudd, ζήτησε συγγνώμη από τους γηγενείς κατοίκους της Αυστραλίας για τα δεινά που είχαν υποστεί οι πρόγονοί τους από τους λευκούς εποίκους.

Ο κ. Β. Παπαστεργιάδης αναφέρθηκε σε αφηγήσεις από την γιαγιά του, η οποία είχε ζήσει τους διωγμούς και τον πόνο του ξεριζωμού από τα πάτρια εδάφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης