Αυστραλία: Έκλεισαν σε... κλουβί 10χρονο μαθητή λόγω αυτισμού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015, 17:54
Αυστραλία: Έκλεισαν σε... κλουβί 10χρονο μαθητή λόγω αυτισμού
Την απόλυση διευθυντή δημοτικού σχολείου της Καμπέρα στην Αυστραλία διέταξε η υπουργός Παιδείας της χώρας, μετά την αποκάλυψη ότι το διδακτικό προσωπικό κλείδωσε σε κλουβί 10χρονο μαθητή που υπέφερε από διαταραχή του φάσματος του αυτισμού.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail, μετά από καταγγελίες μαθητών και γονέων το θέμα έγινε γνωστό και διετάχθη ανεξάρτητη έρευνα από το υπουργείο Παιδείας της Αυστραλίας.

Το κλουβί είχε αγοραστεί με ίδια κεφάλαια του σχολείου και παρέμεινε στον χώρο για 14 ημέρες τον περασμένο Μάρτιο, οπότε και χρησιμοποιήθηκε μια φορά ως χώρος για να «ηρεμήσει» ο μικρός μαθητής.

Η υπουργός Παιδείας Τζόις Μπουρς δήλωσε απογοητευμένη και τόνισε ότι είναι «απαράδεκτο να λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση για τη δημιουργία μιας τέτοιας υποδομής εις ανταπόκριση της συμπεριφοράς του παιδιού. Η απόφαση ήταν λάθος και ο υπεύθυνος γ' αυτήν δεν βρίσκεται πια στη θέση του. Οι διευθυντές των σχολείων πρέπει να είναι υπεύθυνοι των πράξεων τους».

Εξάλλου, σύμφωνα με το πόρισμα η απόφαση για την αγορά του κλουβιού ήταν ευθύνη ενός ατόμου και έγινε χωρίς προηγούμενη σύμφωνη γνώμη ή έγκριση του υπόλοιπου διδακτικού προσωπικού ή της Διεύθυνσης Μόρφωσης και Εκπαίδευσης της χώρας.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στο διδακτικό προσωπικό του συγκεκριμένου σχολείου και λόγω της παρουσίας του του παιδιού παρέχονταν ειδικές συμβουλευτικές υπηρεσίες για τον τρόπου που έπρεπε να αντιμετωπίζεται.

Το πόρισμα καταλογίζει ευθύνες και στην ομάδα των ειδικών, αφού απέτυχαν να ενεργήσουν εγκαίρως ή να ενημερώσουν το υπουργείο για την ύπαρξη του κλουβιού.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015, 17:58