Αυστραλία: Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συνομιλία με τον Τραμπ για την έρευνα Μιούλερ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019, 02:38
Αυστραλία: Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συνομιλία με τον Τραμπ για την έρευνα Μιούλερ

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον είχε όντως μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησής του στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, μετά τα δημοσιεύματα περί του ότι ο Ρεπουμπλικάνος τον πίεσε να συνδράμει σε μια έρευνα σχετικά με το πώς προέκυψε η έρευνα του Ρόμπερτ Μιούλερ.

«Η κυβέρνηση της Αυστραλίας είναι πάντοτε διατεθειμένη να προσφέρει τη βοήθεια και τη συνεργασία της στις προσπάθειες να χυθεί φως σε ζητήματα που τελούν υπό έρευνα», είπε ο εκπρόσωπος — ο οποίος δεν κατονομάζεται — στο ABC.

«Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την ετοιμότητά του [να προσφέρει συνδρομή] στη συνδιάλεξη με τον [Αμερικανό] πρόεδρο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, κατά το τηλεοπτικό δίκτυο. Δεν διευκρίνισε πότε έγινε η συνδιάλεξη.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος των υπηρεσιών του Μόρισον για να σχολιάσει το δημοσίευμα όταν επικοινώνησε μαζί τους το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η αμερικανική εφημερίδα «The New York Times» έγραψε πως ο Τραμπ άσκησε πίεση στον πρωθυπουργό της Αυστραλίας προκειμένου ο Μόρισον να δώσει εντολή να συγκεντρωθούν στοιχεία που ο ένοικος του Λευκού Οίκου πιστεύει πως θα συμβάλλουν να περιέλθει σε ανυποληψία η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Πηγές: ΑΠΕ, Reuters, dpa

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019, 02:38