Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ ανακοίνωσε σήμερα αποζημιώσεις για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αλλά και τους αυτοσυντήρητους συνταξιούχους σε μια προσπάθεια να τους καθησυχάσει αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχει στο βιοτικό τους επίπεδο η επιβολή του φόρου για την ρύπανση.

Η τιμή της αμόλυβδης αναμένεται να αυξηθεί 6 σεντ το λίτρο, αν ο κάθε τόνος ρύπων φορολογηθεί με 25 δολάρια, όπως αναμένεται. Η πρωθυπουργός ανακοίνωσε μως ότι οι οδηγοί θα εξαιρεθούν του φόρου του διοξειδίου του άνθρακα. Η εξαίρεση θα αφορά μεμονωμένους οδηγούς και όχι τα αυτοκίνητα μεγάλων εταιριών μεταφορών κλπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με την ανακοίνωση του μέτρου αυτού ελπίζω ότι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ, θα πάψει να τρομοκρατεί τον κόσμο ότι το κόστος των καυσίμων θα εκτιναχτεί στα ύψη λόγω του φόρου ρύπανσης. Αυτό δεν θα συμβεί», τόνισε η κα Γκίλαρντ η οποία είπε ότι ο αρχηγός του Συνασπισμού σκόπιμα παραπλανούσε τον λαό επί σειρά μηνών. «Οι οικογένειες, οι τεχνίτες, οι μικρές επιχειρήσεις δεν θα πληρώνουν έξτρα για καύσιμα λόγω του φόρου» δεσμεύτηκε η πρωθυπουργός. Οι μεγάλες επιχειρήσεις θα φορολογηθούν για τους ρύπους τους, αλλά η πρωθυπουργός δεν είναι ακόμα σε θέση να εξηγήσει πόσο. Η κα Γκίλαρντ είπε ακόμα ότι θα αποζημιωθούν και 300.000 αυτοσυντήρητοι συνταξιούχοι και 100.000 απ’ αυτούς θα δουν να μειώνεται και ο φόρος προσωπικού εισοδήματος που καταβάλλουν.

Πιστεύεται ότι η Εργατική κυβέρνηση μειοψηφίας έχει έρθει σε συμφωνία με τους Πράσινους και τους ανεξάρτητους βουλευτές για το θέμα της φορολόγησης των ρύπων και σχετικές εξαγγελίες θα γίνουν σε περίπου 10 μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης