Αυστραλία: Εντοπίστηκε σκάφος με έναν νεκρό και 200 κιλά κοκαΐνης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 11:15
Αυστραλία: Εντοπίστηκε σκάφος με έναν νεκρό και 200 κιλά κοκαΐνης
Ένα πτώμα σε αποσύνθεση και περισσότερα από 200 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε σκάφος που είχε ναυαγήσει κοντά σε έρημο νησί στο αρχιπέλαγος Τόνγκα στον Νότιο Ειρηνικό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Αυστραλίας.

Το γιοτ, μήκους 13 μέτρων με το όνομα «JeReVe», παρακολουθούσε η διεθνής αστυνομία από την ημέρα της αναχώρησής του πριν από αρκετές εβδομάδες από τη Νότιο Αμερική. Τα ίχνη του χάθηκαν τον Οκτώβριο. Στις αρχές Νοεμβρίου δύο δύτες ανέβηκαν πάνω στο σκάφος που είχε ναυαγήσει σε ερημικό νησί του συμπλέγματος Βαβάου, εντόπισαν το πτώμα του άνδρα και ειδοποίησαν την αστυνομία.

«Πάνω στο σκάφος βρέθηκαν 204 πακέτα του ενός κιλού κοκαΐνης με προορισμό την αγορά της Αυστραλίας» τόνισε ο Ντέιβιντ Σαρπ, επικεφαλής της υπηρεσίας Οργανωμένου Εγκλήματος. Η αξία των ναρκωτικών υπολογίζεται σε 116 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (94 εκατομμύρια ευρώ). Οι ιατροδικαστικές Αρχές δεν έχουν ακόμα διαπιστώσει τα αίτια του θανάτου του άνδρα.

Οι Αρχές των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει τους Αυστραλούς αστυνομικούς τον Αύγουστο για την άφιξη στα χωρικά τους ύδατα σκάφους από τον Ισημερινό με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Σύμφωνα με τις αυστραλιανές τελωνειακές Αρχές, πρόκειται για την τέταρτη φορά που βρίσκεται τόσο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στον Νότιο Ειρηνικό τα δύο τελευταία χρόνια.

«Ο Νότιος Ειρηνικός είναι μια τεράστια έκταση» δήλωσε ο εκπρόσωπος των τελωνειακών Αρχών, Νιλ Σάγκετ. «Κανείς δεν είναι πραγματικά υπεύθυνος για το σύνολο του Νότιου Ειρηνικού. Όλος ο κόσμος μπορεί να επέμβει, δεν έχουμε άλλη επιλογή» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 12:11