Ανταπόκριση: Χαράλαμπος Πετράκης

Ο Υπουργός Σχεδιασμού, Πολυπολιτισμού και Υπηκοότητος της Βικτώρια κ. Μάθιου Γκάϊ, υπεύθυνος επίσης για τα τμήματα Μεταφορών και Πολεοδομίας, επισκέφθηκε το «Ελληνικό Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού», όπως ονομάζεται το νέο κτήριο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης, στην οδό Λόνσντέϊλ και δήλωσε εντυπωσιασμένος και ταυτόχρονα συγκινημένος, που επιτέλους πραγματοποιήθηκε το «όνειρο ζωής» των Ελλήνων της Μελβούρνης.

Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη, μερικά στελέχη, όπως ο Γιώργος Μενίδης και ο Δρ. Νίκος Παπαστεργιάδης και αφού τον ξενάγησαν στους χώρους του κτιρίου και απόλαυσαν μαζί του την θέα από τον 14ο όροφο, συζήτησαν μαζί του για την διατήρηση του Ελληνικού στοιχείου σε αυτή την περιοχή της πόλης, καθώς και τους τρόπους πολιτιστικής αξιοποίησης κάποιων χώρων του κτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γκάϊ, υπογράμμισε τον σημαντικότατο ρόλο των Ελλήνων στην εξέλιξη της Αυστραλίας και ειδικότερα της Μελβούρνης, ενώ εκδήλωσε την αμέριστη στήριξη της Κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά, στα αιτήματα που έθεσαν σε γνώση του οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την θετική ανταπόκριση του Πολιτειακού Υπουργού Πολυπολιτισμού, κυρίως στα θέματα που αφορούν στην ιστορία του Ελληνισμού της Μελβούρνης και γενικότερα της Αυστραλίας.

Ο πρώτος ενοικιαστής του νέου κτηρίου της Κοινότητας είναι το Γραφείο της αντιπροσωπείας της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Η Διευθύντρια του Γραφείου κα Κατερίνα Παντοπώλη, τόνισε ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, είναι ο μοναδικός Ελληνικός τραπεζικός οργανισμός που αντιπροσωπεύεται στην Αυστραλία και από την έναρξη των εργασιών κατασκευής του «Κέντρου Σύγχρονου Πολιτισμού» είχαν αποφασίσει να εκμισθώσουν κάποιο χώρο εκεί και τελικά έγιναν οι πρώτοι ενοικιαστές του κτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Ελληνικό Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού» θα εγκαινιαστεί επισήμως στις 21 Σεπτεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης