Αυστραλία: Εστία του νέου κορωνοϊού σε κρουαζιερόπλοιο με 100 περιστατικά

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022, 10:50
Αυστραλία: Εστία του νέου κορωνοϊού σε κρουαζιερόπλοιο με 100 περιστατικά

Περίπου εκατό επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο Coral Princess, το πρώτο μεγάλο σκάφος αυτού του είδους που εισήλθε στα ύδατα της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας έπειτα από δυο χρόνια, επιβεβαιώθηκε πως έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ. Το πλοίο, με χωρητικότητα περίπου 2.000 επιβατών, επρόκειτο να κάνει διάφορους σταθμούς σε λιμάνια της πολιτείας προτού επιστρέψει στο Σίδνεϊ τον Νοέμβριο.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας Υγείας της πολιτείας διευκρίνισε ότι οι διαγνώσεις έγιναν με εξετάσεις πάνω στο σκάφος, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Σύμφωνα με την εφημερίδα The West Australian, τα περιστατικά πάνω στο πλοίο πιστεύεται πως είναι γύρω στα εκατό.

«Η υπηρεσία Υγείας ενημερώθηκε» για τα περιστατικά και η κρίση αντιμετωπίζεται «από τη διαχειρίστρια του πλοίου βάσει του σχεδίου της για την COVID-19», είπε ο εκπρόσωπός της.

Η Δυτική Αυστραλία επέτρεψε να επιστρέψουν τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια σε κάποια λιμάνια της από την 1η Οκτωβρίου, αρκετούς μήνες αφότου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προχώρησε σε άρση της απαγόρευσης τέτοιων ταξιδιών τον Απρίλιο.

Όμως όλα τα σκάφη που κάνουν τέτοια ταξίδια στην πολιτεία είναι υποχρεωμένα να υποβάλουν προηγουμένως σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών του νέου κορωνοϊού και τα πληρώματα και οι επιβάτες πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και να έχουν λάβει τουλάχιστον μια αναμνηστική δόση.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε ισχύ στη Δυτική Αυστραλία ορίζουν πως όποιος επιβεβαιώνεται ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 πρέπει να τίθεται σε απομόνωση για τουλάχιστον πέντε ημέρες.

Σύμφωνα με το ABC, εκπρόσωπος της εταιρείας η οποία διαχειρίζεται το κρουαζιερόπλοιο διαβεβαίωσε ότι τα περιστατικά του ιού στο σκάφος αντιμετωπίζονται «αποτελεσματικά» και όπως προβλέπουν τα εθνικά και πολιτειακά πρωτόκολλα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022, 13:39