Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ θα είναι υποψήφια για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά την κίνηση αρκετών υπουργών να θέσουν την παραίτησή τους στη διάθεση του πρωθυπουργού Μάλκολμ Τέρνμπουλ, δηλώνοντας ότι έχει χάσει την υποστήριξή τους.

Ο Τέρνμπουλ κέρδισε οριακά την ψηφοφορία για την ηγεσία του κόμματός του που διεξήχθη την περασμένη Τρίτη, επικρατώντας με 48 ψήφους έναντι 35 του πρώην υπουργού Εσωτερικών Πίτερ Ντάτον. Ο Ντάτον και άλλοι υπουργοί ζήτησαν τη διεξαγωγή μιας δεύτερης ψηφοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός προσεφέρθη σήμερα να κάνει μια δεύτερη ψηφοφορία την Παρασκευή αν δεχθεί σχετική επιτολή που θα φέρει την υπογραφή της πλειοψηφίας των βουλευτών του κόμματος των Φιλελευθέρων.

Υποψήφιος για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος θα είναι επίσης αν διεξαχθεί ψηφοφορία ο υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μόρισον, σύμφωνα και πάλι με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα ότι αν λάβει επιστολή που θα φέρει την υπογραφή της πλειοψηφίας των βουλευτών του κόμματός του με την οποία θα ζητείται η διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας για την ηγεσία των Φιλελευθέρων, τότε αυτός θα συγκαλέσει σύνοδο του κόμματος για την Παρασκευή το μεσημέρι (περίπου στις 05:00 ώρα Ελλάδος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν σε αυτήν την σύνοδο ψηφιστεί πρόταση με την οποία θα ζητείται η διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας για την ηγεσία του κόμματος, αμφισβητώντας τη νίκη του, αυτός δεν θα θέσει υποψηφιότητα σε αυτήν.

«Αν περάσει η πρόταση (για μια νέα ψηφοφορία) θα την αντιμετωπίσω ως πρόταση δυσπιστίας και δεν θα είμαι υποψήφιος στην ψηφοφορία», δήλωσε ο Τέρνμπουλ στους δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης