Πολύ σύντομα, όλα τα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην Αυστραλία θα είναι υποχρεωτικά εφοδιασμένα με ειδικές συσκευές, οι οποίες και θα υποβάλουν σε αλκοτέστ τους ιδιοκτήτες τους πριν τους επιτρέψουν να τα οδηγήσουν!

Η συσκευή που θα είναι ενσωματωμένη στο αυτοκίνητο, θα είναι εφοδιασμένη και με βιντεοκάμερα. Την πιο πάνω πρόβλεψη έκανε ο υπουργός Συγκοινωνιών της Βικτόριας, Terry Mulder, ο οποίος, είπε ότι από τον ερχόμενο Οκτώβριο, οδηγός που έχει καταδικαστεί γιατί οδηγούσε μεθυσμένος -ακόμα και αυτοί που έχουν παρανομήσει για πρώτη φορά- δεν θα μπορεί να οδηγεί, αν το αυτοκίνητό του δεν είναι εφοδιασμένο με τέτοια συσκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οδηγοί όχι μόνο θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν τη συσκευή αλκοτέστ, αλλά θα την πληρώνουν και από την τσέπη τους αν θέλουν να συνεχίσουν να οδηγούν.

Η συσκευή αυτή, που πολύ σύντομα θα αποτελεί στάνταρ εξοπλισμού για όλα τα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην Αυστραλία, θα στοιχίζει τουλάχιστον 1.000 δολάρια και τα έξοδα θα τα επιβαρύνεται ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

Ο νέος νόμος κατατέθηκε στη Βουλή της Βικτόριας στο πλαίσιο της νέας εκστρατείας της κυβέρνησης να κάνει τους δρόμους πιο ασφαλείς, ενώ σε σφυγμομέτρηση για το θέμα που διεξήγε η εφημερίδα «Herald Sun» πριν λίγους μήνες το 83 των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ των νέων μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης