Τα κορίτσια και οι μετανάστες είναι εκείνοι οι μαθητές που επιθυμούν να αριστεύσουν, σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που διενεργήθηκε σε δείγμα 14.500 Αυστραλών μαθητών από 750 σχολεία. Η έρευνα κατέδειξε ότι οι μαθητές αυτοί κατέχουν την 13η θέση επί συνόλου 50 χωρών.

Στην έρευνα φαίνεται ότι οι μαθήτριες είναι πιο φιλόδοξες από τα αγόρια, ενώ οι μαθητές από οικογένειες μεταναστών είναι περισσότερο προσηλωμένοι στην επίτευξη των στόχων τους σε σχέση με εκείνους που γεννήθηκαν στην Αυστραλία. Σημαντικό ρόλο όμως παίζει και η γεωγραφική τοποθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαθητές από υψηλά κοινωνικοοικονομικές, αστικές περιοχές είναι οι πιο ανταγωνιστικοί και φιλόδοξοι, και επιθυμούν να αποσπάσουν υψηλότερη βαθμολογία. Αντιθέτως, μαθητές από πιο λαϊκές περιοχές μειονεκτούν περισσότερο, με αποτέλεσμα να παίρνουν χαμηλές βαθμολογίες.

Επίσης, οι μαθητές από τις δύο μεγαλύτερες πολιτείες της Αυστραλίας, τη Νέα Νότια Ουαλία (NSW) και τη Βικτώρια, είναι πιο προσηλωμένοι στα μαθήματά τους από εκείνους των άλλων περιοχών. Ειδικά στην Τασμανία, τη μικρότερη πολιτεία της Αυστραλίας, μόνο ένα ποσοστό της τάξεως του 64% δηλώνει ότι θέλει να είναι ο καλύτερος μαθητής σε σχέση με το 79% στη Νέα Νότια Ουαλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης